Recht op een vertrouwenspersoon

Iedereen die te maken heeft met Veilig Thuis en daar vragen of klachten over heeft, kan terecht bij de vertrouwenspersonen van Jeugdstem (voorheen AKJ), T: 088 555 1000, www.jeugdstem.nl. Dit geldt zowel voor adviesvragers, voor melders, als voor diegenen over wie een melding is gedaan. De vertrouwenspersoon is onafhankelijk en werkt dus niet voor Veilig Thuis. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon is gratis.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor je doen?

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de medewerker van Veilig Thuis, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem. Zij of hij beantwoordt jouw vragen, informeert je over je rechten en geeft advies. Heb je behoefte aan meer ondersteuning, bijvoorbeeld bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met Veilig Thuis over jouw klacht? Dan brengt Jeugdstem je in contact met een onafhankelijke vertrouwenspersoon van Zorgbelang, die het vertrouwenswerk in jouw regio uitvoert.

Zo bereik je de vertrouwenspersoon

  • Bel naar 088 555 1000
  • Mail naar info@jeugdstem.nl
  • Chat met een vertrouwenspersoon via de website jeugdstem.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.
  • Heb je al contact met een vertrouwenspersoon van Zorgbelang Brabant? Bel op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur naar de betreffende medewerker via zijn of haar mobiele telefoonnummer (te vinden op de website van Zorgbelang Brabant). Of naar het algemene nummer: 013 – 594 21 70. Of mail naar vertrouwenspersonen@zorgbelang-brabant.nl

Wil je meer weten over de ondersteuning door een vertrouwenspersoon, onze klachtenprocedure of onze privacyregels? Vraag ernaar bij je contactpersoon of bel ons via 0800-2000.