Bij Veilig Thuis kun je terecht als je hulp zoekt of als je zelf in een onveilige thuissituatie verblijft of als je je zorgen maakt over iemand anders. Je zorgen delen, is een belangrijke eerste stap. Dit kun je doen door advies te vragen aan Veilig Thuis; er gebeurt dan nog niks. Als het nodig is, kun je een melding doen. In dat geval schakelt Veilig Thuis hulp in.

Dit kun je doen

Praat erover met iemand die je vertrouwt

Heb je te maken met kindermishandeling of huiselijk geweld bij jou thuis? Blijf er niet mee rondlopen. Praten met een goede vriend, een familielid of een buurman of –vrouw is een belangrijke eerste stap. Als je jonger bent dan 18 jaar kun je ook praten met iemand op school of bellen met de kindertelefoon.

Vaak zijn meer mensen bereid je te helpen dan je zelf denkt. Je kunt je hart luchten bij iemand en je kunt ook vragen of hij of zij met je mee gaat naar een gesprek met hulpverleners. Op de website van jouw gemeente vind je meer informatie over hulpverleners in jouw buurt.

Ben je slachtoffer van (seksueel) geweld? En heb je bijvoorbeeld vragen over je rechten in het strafproces, het doen van aangifte, het verhalen van schade of het aanvragen van een financiële tegemoetkoming? Slachtofferhulp Nederland kan je praktische en juridische informatie en ondersteuning bieden. Neem contact op via 0900-0101 of kijk voor meer informatie op de website www.slachtofferhulp.nl

Neem contact op met Veilig Thuis

Als je naar ons belt, neemt een casemanager de tijd om naar je verhaal te luisteren en samen met jou te zoeken naar een oplossing. Er gebeurt dan nog niks: je krijgt alleen advies van Veilig Thuis, dit kan anoniem en je hoeft geen namen te noemen.

Soms komt uit het gesprek naar voren dat er meer nodig is dan een advies. Je kunt dan een melding doen. In dat geval schakelt Veilig Thuis verdere hulp in, of voert verder onderzoek uit. Het gaat er Veilig Thuis niet om een schuldige aan te wijzen, maar om er samen voor te zorgen dat het beter gaat.

Twijfel je? Bel of chat dan, eventueel anoniem, voor advies. Want anders gebeurt er niets!

Centrum Seksueel Geweld

Ben jij kortgeleden aangerand of verkracht? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Het Centrum Seksueel Geweld kan je helpen en staat dag en nacht voor je klaar. Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie, casemanagers en andere hulpverleners, samen om jou de juiste zorg te geven. Het Centrum Seksueel Geweld is 24/7 bereikbaar via 0800-0188. Kijk voor meer informatie op de website. Download de folder van het Centrum Seksueel Geweld West- en Midden-Brabant of onze folder over Loverboyproblematiek, Sexting & Dating Violence.

Gevaarlijke situatie? Neem contact op met de politie

Directe nood? Neem contact op met de politie.
Bel in geval van nood altijd direct 112.

Veilig Thuis Midden-Brabant is er voor advies, ondersteuning en het melden van zorgen op het gebied van  huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling en seksueel geweld