Verhaal van een geweldpleger

“Een aantal jaren geleden kwam ik door mijn eigen stommiteit in aanraking met politie en justitie. Oorzaak drank, in een roes en heel verdrietig en boos op iedereen, het meest op diegene waar je het meest van houdt. Zonder geweld te gebruiken heb ik blijkbaar de nodige dreigingen geuit en met dingen lopen zwaaien. Hierdoor ben ik opgepakt geweest. Een paar dagen in een celletje geeft je ruimschoots de tijd om eens goed bij jezelf te rade te gaan. Nog steeds weet ik niet wat er allemaal gebeurd is en geloof mij als ik zeg dat dit heel vervelend is.”

“In de cel werd ik op correcte wijze behandeld, rechercheverhoor, artsen gesproken en na een paar dagen weer naar huis. En dan?

Ik kwam in een situatie die voor mij onbekend was, praten thuis is ook maar praten thuis, ook zij hebben natuurlijk een flinke tik gekregen van het hele voorval. Mijn vrouw en ik werden uitgenodigd voor een gesprek bij Veilig Thuis Midden-Brabant.

De eerste keer met lood in mijn schoenen naar de afspraak die we hadden met twee medewerkers die geen respect hadden voor mijn daden, maar wel heel begripvol waren. Kop koffie en een heel goed gesprek over de huiselijke situatie, open, eerlijk en zonder valse hoop.

Daarna een afspraak thuis, met ook onze dochter; onze zoon zat in het buitenland. Het gesprek verliep rustig, we konden alles vragen en er werd met interesse geluisterd naar ons. Het fijne was dat je een aantal adviezen meekreeg waar je gelijk mee aan de slag kon.

Die adviezen hebben we gelijk omgezet in daden, ik ben naar een psycholoog gegaan om te praten. Mijn vrouw, dochter en zoon hebben de draad weer opgepakt met adviezen van Veilig Thuis Midden-Brabant. Samen hebben we ons er heel goed doorheen geslagen.

We zijn nu een paar jaar verder en de rust is terug in ons leven. Ons gezin steunt elkaar, we hebben op dit moment voldoende bagage om met tegenslagen om te gaan.

Ik weet zeker dat dit geen tweede keer zal gebeuren. Voor een ieder die dit leest en er serieus mee om wil gaan is ons advies: praat met elkaar en laat Veilig Thuis Midden-Brabant je helpen, zij zijn per slot van rekening experts.”