Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Veilig Thuis Midden-Brabant? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

  • Analyse instroom Veilig Thuis Midden-Brabant

    In 2023 is Veilig Thuis Midden-Brabant geconfronteerd met een forse stijging van zowel het aantal meldingen als het aantal adviezen. Het aantal meldingen is in 2023 met 12,77% gestegen t.o.v. 2022 en het aantal  adviezen met 7,03%. Deze stijging is aanleiding geweest voor een (data) analyse. 

  • De casus van ….  Jeffrey

    Het is op een dinsdagmiddag dat Veilig Thuis wordt gebeld door een hulpverlener die om advies vraagt. De adviesvrager biedt samen met een collega systeembegeleiding en cliëntbegeleiding aan een meisje met autisme. Ze is tien jaar oud en de gezaghebbende ouders zijn gescheiden. 

  • Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming

    We interviewen Tom Pietermans, directeur van Veilig Thuis Midden-Brabant, over het Toekomstscenario Kind- en Gezinsbescherming. Tom is lid van de stuurgroep voor de proeftuin in de regio Hart van Brabant en tevens vanuit het Landelijk Netwerk Veilig Thuis nauw betrokken bij ontwikkelingen rondom het landelijke Toekomstscenario.