• DE CASUS VAN GERTRUD

    De huisarts meldt bij Veilig Thuis Midden-Brabant dat hij zich zorgen maakt over een 90-jarige man en zijn 83-jarige echtgenote.
    Mevrouw is dementerend, meneer is haar mantelzorger. Meneer heeft cognitieve stoornissen, drinkt 2 liter jenever per week, draait de slaapkamerdeur op slot om zijn echtgenote te weren, schopt en slaat tegen het meubilair, is verbaal dreigend en heeft fysieke problemen.

  • De casus van Maarten

    Moeder neemt contact op met de crisisdienst omdat zij, naar eigen zeggen, is achtergelaten door haar man in Turkije. Moeder verblijft inmiddels bij een familielid maar zou niet meer in het bezit zijn van haar eigendommen, zoals haar paspoort, geld en telefoon. Moeder uit haar zorgen over het welzijn van haar kinderen nu zij niet bij hen is. Daarnaast geeft moeder aan hulpverlening te ontvangen vanuit Sterk Huis. Hierdoor heeft het CIT in eerste instantie contact opgenomen met Sterk Huis, in gezamenlijkheid is contact gelegd met Veilig Thuis en de politie. Op de scholen van de kinderen wordt een signaalfunctie belegd om te signaleren of de kinderen op school verschijnen.

  • De casus van Lisanne

    Veilig Thuis krijgt twee meldingen binnen. Een van de politie, de andere vanuit de zorgaanbieder waar moeder en de kinderen verblijven. Beide meldingen gaan over een escalatie tussen ouders, die recent de relatie hebben verbroken. Er was sprake van verbaal geweld van vader naar moeder toe waarbij een dreigende houding is aangenomen. Daarnaast heeft vader de telefoon van de hulpverlener uit haar handen geslagen en heeft hij de handtas van moeder, met daarin haar huissleutels en telefoon, gestolen. De kinderen, dochter van 11 en twee zonen van 4 jaar, zijn hier getuige van geweest.