Sluit website direct

menu

Wie zijn wij

Terug

De medewerkers van Veilig Thuis Midden-Brabant hebben veel ervaring met huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling en seksueel geweld. Als het nodig is, zijn we slagvaardig en snel. We gaan naar de mensen toe, luisteren en horen alle gezinsleden, maar oordelen niet. Samen met de betrokkenen bekijken we wat nodig is om het geweld te stoppen. Het is altijd goed om te bellen. Dat doe je 100% veilig. Ook als je je afvraagt of wat je thuis meemaakt normaal is. Twijfel je, bel dan anoniem voor advies.

Veilig Thuis is er voor al die mensen die hun verhaal willen vertellen. We kunnen goed inschatten wat in een bepaalde situatie het beste is om te doen. Met een advies kun je vaak al veel bereiken. We werken samen met allerlei hulpverleners in de omgeving. Als het nodig is helpen we met het maken van een plan voor de veiligheid van het slachtoffer en van eventuele kinderen in het gezin. Want veiligheid is altijd het belangrijkst.

Wat doet Veilig Thuis?
De eerste stap naar een oplossing is er over praten. Als je belt, neemt een medewerker van Veilig Thuis de tijd om naar je verhaal te luisteren en samen met jou te zoeken naar een oplossing. Vaak is advies genoeg, soms is het verstandig om hulpverlening in te schakelen. Een enkele keer is onderzoek nodig om meer informatie te krijgen. Het doel is altijd om het geweld te stoppen. Een veilig thuis, dat doen we immers samen!

Hoe kun je Veilig Thuis bereiken?
Veilig Thuis is te bereiken via het landelijk telefoonnummer 0800 2000 (gratis). Na het inspreken van je woonplaats word je direct doorverbonden. Veilig Thuis is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Werkgebied Veilig Thuis Midden-Brabant
Het werkgebied van Veilig Thuis Midden-Brabant is de regio Hart van Brabant. Deze regio bestaat uit negen gemeenten in Midden-Brabant. Dit zijn Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Ik zoek hulp

Deel deze website: