Sluit website direct

menu

Seksueel geweld

Terug

Seksueel geweld bestaat uit uiteenlopende ongewenste handelingen, zoals aanranding, verkrachting en incest, maar ook subtiele vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag zoals seksuele chantage of intimidatie. Ook via internet en mobiel kun je te maken krijgen met ernstige vormen van seksueel geweld.

Het kan zijn dat iemand tegen zijn of haar zin seksuele handelingen moet verrichten of moet ondergaan. Iemand kan het idee hebben dat hij of zij seks niet kan weigeren uit angst voor afwijzing of andere gevolgen.

Daarnaast zijn loverboyproblematiek, sexting en dating violence geweld vormen van Seksueel Geweld. Datinggeweld begint vaak met emotionele mishandeling. Deze vorm van geweld kan leiden tot meer ernstige vormen van misbruik.

Veilig Thuis Midden-Brabant is er voor al die mensen die hun verhaal willen doen in een vertrouwelijke en veilige omgeving. We bieden deskundige hulp en advies bij (vermoedens van) seksueel geweld. We zijn getraind en ervaren in het bespreken van signalen van seksueel geweld met betrokkenen en professionals. Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat seksueel geweld een halt wordt toegeroepen. Want een Veilig Thuis, dat doen we samen!

Centrum Seksueel Geweld
Ben jij kortgeleden aangerand of verkracht? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Het Centrum Seksueel Geweld kan je helpen en staat dag en nacht voor je klaar. Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie, casemanagers en andere hulpverleners, samen om jou de juiste zorg te geven. Het Centrum Seksueel Geweld is 24/7 bereikbaar via 0800-0188. Voor meer informatie kijk op de website.
Folder Centrum Seksueel Geweld West- en Midden-Brabant.

Ik zoek hulp

Deel deze website: