Sluit website direct

menu

Ouderenmishandeling

Terug

Ouderenmishandeling is een relatief onbekend maatschappelijk probleem waar nog steeds een taboe op rust. Het kan hierbij gaan om fysiek, emotioneel of seksueel geweld. Ook financiƫle uitbuiting, ontspoorde mantelzorg, verwaarlozing, schending van rechten en mishandeling in zorginstellingen behoren tot ouderenmishandeling.

In ongeveer 35 procent van alle gevallen doet de pleger dit uit pure onmacht of onwetendheid.

Bij mantelzorgers als partner of familie is de reden vaak dat men de situatie niet meer aankan. Het is belangrijk dat omstanders vermoedens van ouderenmishandeling melden. De slachtoffers hebben hier zelf vaak de kracht niet meer voor.

Bij Veilig Thuis Midden-Brabant kunnen slachtoffers, plegers, omstanders en professionals terecht voor deskundige hulp en advies bij (vermoedens van) ouderenmishandeling. De medewerkers van Veilig Thuis zijn getraind en ervaren in het bespreken van signalen van ouderenmishandeling met betrokkenen en professionals.

Veilig Thuis werkt nauw samen met andere professionals die bij de oudere betrokken zijn, waardoor ouderenmishandeling gestopt kan worden.

Ik zoek hulp

Deel deze website: